تجهیزات bms
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) ترجمهی واژهی Buildin management system است. این سیستم به کنترل و یکپارچه کردن تمام قسمتهای مهم خانه میپردازد در این راستا ساختمانهایی که زیرمجموعهی هوشمند سازی ساختمان BMS قرار میگیرند باید به نرمافزارها و سختافزارهای مربوط به طراحی سیستم bms مجهز شده باشند، طراحی سیستم bms میتواند تمام تجهیزات الکتریکی، مکانیکی و حفاظتی ساختمان و مشاوره هوشمند سازی را شامل شود مانند سیستم گرمایش، سرمایش، دوربین مداربسته، اطفای حریق، پلهبرقی، کنترل روشنایی ساختمان و... طراحی تجهیزات bms باعث بهینهسازی و تطبیق کارکرد اجزای ساختمان متناسب با شرایط محیطی و نیاز ساختمان در هر بازهی زمانی میشود. سیستم برق هوشمند bms یکی از پرکاربردترین انواع روشهای اجرایی در ساختمان است.
هدف نهایی از ارتباط تجهیزات bms با یکدیگر بهگونهای ست که شرایط بهینهی رفاهی و کاهش مصرف انرژی را برای ساختمان به همراه آورند مانند زمانی که سیستم برق هوشمند bms در ساختمانی اجرا میشود، در این صورت مصرف برق با توجه به رفاه کاربران و شرایط محیطی بهطور قابلتوجهی مدیریت میشود. وظیفهی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) کنترل، پایش و برنامه دادن به تجهیزات bms است. برای کسب اطلاعات جامع و کاربردی در راستای طراحی سیستم bms در ادامه با ما همراه باشید.
این بخش از مهمترین و بزرگترین بخشهای سیستم هوشمند سازی ساختمان BMS و سیستم هوشمند برق ساختمان است و نقش کانونی در این سیستم ایفا میکند. ابتدای شروع به کار طراحی سیستم bms، برنامهریزی و کنترل کل سیستم با یک کامپیوتر انجام میشود. واحد کنترل مرکزی دارای واحد پردازنده، دستگاه کنترل مرکزی خانه هوشمند ، کنترل اصلی سیستم، کنداکتور و رلههایی ست که با سایر اجزای مجموعه در ارتباطاند. در این بخش میتوان تغییراتی را بهصورت دستی در کل سیستم ایجاد نمود. این بخش دارای قابلیت فرمان دهی به تمامی زیرمجموعههای سیستم از قبیل تایمرها، دیمرها و کلیدها را دارد.
برای ارتباط اجزا با هم و انتقال اطلاعات نیاز به خطوط ارتباطی ست که بسته به شرایط این خطوط یا بهصورت سیمهای ساختمانی یا امواج بیسیم هستند.
خطوط ارتباطی اطلاعات خود را از طریق پریزها ارسال و یا دریافت میکنند. میتوان سیستمهای مصرفکننده و متصل به پریزها را مدیریت کرد.
سنسورها کاربردهای مختلفی دارند که با توجه به سطح هوشمند سازی ساختمان BMS انواع مختلف آنها در مکانهای موردنظر نصب میشوند. سنسورها نقش حسگرهای محیطی را دارند و درست عمل کردن آنها باعث مدیریت صحیح تجهیزات bms میشود. بیشترین و رایجترین سنسورهایی که در تجهیزات bms مورداستفاده قرار میگیرند سنسورهای دما، نور، دود و سنسور حضور است. سنسور نور برای سیستم برق هوشمند bms مورداستفاده قرار می گیرد.
دیمرها بهصورت الکترونیکی باعث افزایش یا کاهش نور لامپها شده و تنظیم نور را باعث میشوند. یکی از فواید دیمرها صرفهجویی در مصرف برق است زیرا درصورتیکه نور بیشازحد تعریفشده باشد، نور لامپها را کم میکند و اگر نور کم باشد برعکس عمل خواهد کرد. حتی امکان خاموش شدن لامپ را در صورت عدم نیاز به نور فراهم میکند. دیمرها برای طراحی و اجرای سیستم برق هوشمند bms و همچنین سیستم روشنایی هوشمند ABB کاربرد فراوان دارند.
تجهیزاتی هستند که برای طراحی سیستم bms کاربرد دارند و نقش آنها زمانی ست که یک کار تکراری در زمان مشخص در ساختمان باید انجام شود. البته اگر تمایل دارید که هزینهی کمتری صرف خرید تایمر کنید باید در نظر داشته باشید که سیستم کنترل مرکزی هم میتواند بهصورت زمانی برای کل سیستم هوشمند سازی ساختمان BMS فرمان ارسال کند.
این بخش تقریبا شبیه واحد کنترل مرکزی است ولی با امکانات کمتر، بهطوریکه یک نمایشگر در برخی نقاط ساختمان نصب میشود که بسته به شرایط آن بخش اطلاعاتی مانند دما، فشار و... را در اختیار کاربران قرار میدهد.
نرمافزارهایی که روی سیستم نصب میشوند کارایی و انعطاف سیستم را بهطور قابلملاحظهای بالا میبرند بهطوریکه میتوان با استفاده از این نرمافزارها ثبت واقع یا گزارشگیری انجام داد همچنین ارتباط بصری با سیستم برقرار کرد.
سیستم وب سرور از یکسو با خطوط ارتباطی به کنترل مرکزی متصل است، از سوی دیگر به شبکه نیز متصل است به همین علت از هر کجای دنیا به کاربر امکان دسترسی، کنترل و پایش تجهیزات bms را میدهد.
سیستم bms را برای چه تجهیزاتی از ساختمان میتوان طراحی و اجرا کرد؟
هوشمند شدن این بخش برای کنترل وسایل و تجهیزات الکتریکی و از همه مهمتر برای جلوگیری از مصرف بیرویهی برق کاربرد فراوان دارد. یکی از انواع این طراحیها که بسیار رایج است، سیستم برق هوشمند bms است.
این سیستم برای کنترل ایمنی و بازدید قسمتهای مختلف مانند کنترل محیط از طریق دوربینهای مداربسته، سیستم اعلام سرقت و ... قابلیت اتصال به سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) را دارد.
در زمان آتشسوزی سنسورهای دود و حرارت فعالشده و وضعیت موجود را به سیستم کنترل مرکزی ارسال میکنند. این سیستم میتواند به سیستم صوتی ساختمان جهت اطلاع اهالی از آتشسوزی متصل شود.
هوشمند سازی این بخش امکان آن را فراهم میکند که بتوان دبی و فشار آب در نقاط مختلف را تنظیم کرد، در مواقع مختلف آب را قطع و یا وصل نمود و برای کنترل آبیاری فضای سبز هم کاربردی ست.
در هر ساختمان موتورخانه نقش مهم و تاثیرگذاری بر شرایط ساختمان دارد. در بیشتر موارد دمای موتورخانه قابل تنظیم با دمای محیط نیست و غالبا موتورخانه روی یک دما ثابت است. این عاملی است که در فصول مختلف باعث گرما یا سرمای زیاد محل سکونت میشود که بسیاری از ساکنان از آن شکایت دارند. به علت اهمیت این موضوع تجهیزات موجود در موتورخانه را میتوان به سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) پیوند داد. بهطوریکه عملکرد تجهیزات موتورخانه تحت کنترل و پایش سیستم هوشمند سازی ساختمان BMS قرار گیرد.
اگر در محلی طراحی سیستم bms برای سیستم سرمایشی و گرمایشی انجامشده باشد سنسورهای آن محل بهصورت دائمی دمای هوا را چک میکنند و با توجه به نیاز کاربر یا دمای مطلوب تعریفشده، باعث روشن یا خاموش شدن سیستمهای گرمایشی یا سرمایشی میشوند تا دمای محیط را متعادل نگه دارند. طراحی و اجرای تجهیزات bms باعث جلوگیری از اتلاف انرژی میشود.
هوشمند سازی تجهیزات اندازهگیری انرژی امکانی را فراهم میکند تا میزان مصرف انرژی توسط تکتک واحدها مشخص شود.
بااتصال آسانسور و بالابر به تجهیزات bms میتوان نحوهی عملکرد آنها را پایش و کنترل کرد.
این مورد نیز جزو طراحی سیستم bms است که در ساختمان کاربرد بسیاری دارد و پس از اجرای سیستم برق هوشمند bms قابل اجراست.
بهجز مواردی که بیان شد، طراحی سیستم bms برای سایر تجهیزات و سیستمها با توجه به درخواست کاربر و نوع کاربری ساختمان قابلاجراست.
طراحی سیستم bms
فواید استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)
باعث مدیریت و بهرهوری هزینهها میشود.
در پی استفاده بهینه از تجهیزات، افزایش طول عمر مفید آنها را باعث میشود.
امنیت و ایمنی بالاتری برای ساختمان ایجاد میکند.
آسایش و آرامش بیشتر برای کاربران به همراه دارد.
انعطافپذیری این سیستم با شرایط ساختمان، محیط و نیاز کاربر زیاد است.
پس از اجرای هوشمند سازی ساختمان BMS نیاز به نیروی انسانی کاهش مییابد.
یکی از پرکاربردترین موارد هوشمند سازی ساختمان BMS، طراحی سیستم برق هوشمند bms و کنترل سیستم های صوتی و تصویری است. در این سیستم تجهیزات بهگونهای طراحی و اجرا میشوند که روشن و خاموش شدن لامپها بهصورت هوشمند انجام میشود و با کاهش مصرف انرژی، رفاه بیشتری را برای کاربران فراهم میآورد. طراحی سیستم bms برای تجهیزات برقی مانند لامپها بهگونهای ست که در مکانهایی که نیازی به روشن بودن لامپها نیست، خاموش میشوند و در صورت حضور افراد سنسور حرکت فعال میشود و لامپهای مکان روشن خواهند شد. با سیستم برق هوشمند bms حتی میتوان شدت نور را در ساعات مختلف روز تنظیم کرد. امروزه با پیشرفت فنّاوری کنترل روشنایی ساختمان از طریق اپلیکیشن تلفن همراه هم امکانپذیر است.
بین خانهی هوشمند و هوشمند سازی ساختمان BMS تفاوت وجود دارد به عبارتی میتوان گفت خانهی هوشمند زیرمجموعه یا بخشی از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) است. بهعنوانمثال برای خانهی هوشمند ممکن است تنها سیستم برق هوشمند bms به همراه سیستم گرمایشی و سرمایشی اجرا شده باشد. تفاوت دیگر اینکه برای خانههای هوشمند اتاق کنترلی نیست و کاربران کنترل تجهیزات را انجام میدهند ولی کنترل تجهیزات bms در اتاق کنترل بر عهدهی اپراتور خواهد بود. بهطورکلی هوشمند سازی ساختمان BMS کلیتر است و همهی تجهیزات را شامل میشود.
در پایان میتوان به این نکته اشاره کرد که با توجه به پیشرفت فنّاوری و نیاز افراد به رفاهیات بیشتر، همچنین توجه به امر مهم احترام به کرهی زمین و کاهش مصرف بیرویهی منابع آن میتوان از هوشمند سازی ساختمان BMS مانند استفاده از سیستم برق هوشمند bms و یا بهکارگیری سایر تجهیزات bms بهره گرفت. بهتر است برای اجرای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) از ابتدای ساخت هر بنا، زیرساخت طراحی سیستم bms را در نظر گرفت.
اجرای این سیستم شاید در نگاه اول برای ساختمان هزینهبردار باشد ولی در درازمدت نهتنها هزینهی پرداختی اولیه را جبران میکند بلکه با خود رفاه و آسایش بیشتری برای ساکنین ساختمان به همراه میآورد و صرفهجویی در انرژی با طراحی سیستم bms صورت میپذیرد. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) دارای انعطاف زیادی ست و برای نیازهای مختلف قابلاجراست و با اجرای صحیح این سیستم از راه دور هم قابلیت کنترل را دارد، همچنین میتوان با تعریف رمز عبور برای سیستم هوشمند سازی ساختمان BMS آن را برای دسترسی افراد خاصی تعریف نمود.
بحرانهای انرژی پیشرو باعث شده اصول مدیریت انرژیهای مصرفی در ساختمانها تحول بزرگی را تجربه کند. کنترل مصرف انرژی همراه با رضایت مشتری یکی از دغدغههای فعلی در مدیریت ساختمان است. در واقع هوشمندسازی ساختمان BMS نسل جدیدی از تجربهی کاربری ساکنین در بهرهگیری از تکنولوژیهای ساختمانی را به همراه آورده است. نه تنها سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) عمر تجهیزات ساختمانی را افزایش میدهد بلکه همزمان رفاه و تجربه خوشایندتری را برای ساکنان ساختمان فراهم میکند. مسلماً طراحی سیستم bms با توجه به کاربری ساختمان و هزینههای در نظر گرفتهشده شخصیسازی شده است و لزوماً سیستم برق هوشمند bms یک مجتمع برای ساختمان تجاری قابل استفاده نیست. در این مطلب به بررسی تجهیزات bms لازم جهت نصب و طراحی سیستم bms میپردازیم.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه تاچ پنل austrum بپردازید.
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) از سه جزء اصلی تشکیل شده است:
۱ـ سختافزار
۲ـ نرمافزار
۳ـ اجزای شبکه
سختافزار مورد استفاده در سیستم برق هوشمند bms سرورها، حسگرها و کابلها هستند. نرمافزار تجهیزات bms شامل کدهای برنامهنویسی شده برای طراحی سیستم bms ، گرافیک و رابط کاربری است. قسمت نرمافزار تجهیزات bms در واقع رابطی بین سختافزار و دستورهای برنامه نویسی شده برای مدیریت انرژی در ساختمان است.
حسگرها یا سنسورها در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) چگونه به کار میروند؟
سنسورهای تجهیزات bms وسایلی هستند که برای اندازهگیری شرایط مختلف در یک ساختمان مانند دما، رطوبت، سطح نور، کیفیت هوا بهکار میروند. سنسورها به سیستم برق هوشمند bms متصل میشوند و دادههای هر لحظه را بلافاصله به کنترل پنل انتقال میدهند. در طراحی سیستم bms با توجه به موقعیت جغرافیایی، کاربری ساختمان و... سنسورهای متفاوت بهکار گرفته خواهند شد.
۲ـ عملگرها در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)چه نقشی دارند؟
محرکها دستگاههایی هستند که برای کنترل تجهیزات bms مختلف در یک ساختمان مانند HVAC، روشنایی و برق استفاده میشوند. عملگرها را به سیستم برق هوشمند bms متصلاند و با توجه به نحوهی طراحی سیستم bms میتوانند توسط پنل کنترل بر اساس دادههای جمعآوری شده توسط سنسورها کنترل شوند.
۳ـ کنترل پنل در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) چه کاربردی دارد؟
کنترل پنل مرکزی BMS معمولاً گروهی از کامپیوترها متصل به حسگرها و محرکها هستند. نحوهی عملکرد کنترل پنل در تجهیزات bms به کدها و الگوریتمهای برنامهنویسی شده وابسته است. پنل کنترل دادهها را از سنسورها دریافت میکند و از این دادهها برای تعیین اقدامات مناسب مانند تنظیم دمای اتاق، تعویض چراغها و... در سیستم برق هوشمند bms استفاده میکند.
۴ـ شبکه ارتباطی هوشمندسازی ساختمان BMS چه کاربردی دارد؟
شبکه ارتباطی زیرساختی در طراحی سیستم bms است که تجهیزات bms مانند سنسورها، محرکها و کنترل پنل را به هم متصل میکند. شبکه ارتباطی سیستم برق هوشمند bms درواقع دادهها را بین این اجزا منتقل میکند و به کنترل پنل اجازه میدهد تا دادهها را از حسگرها دریافت کند و محرکها را کنترل کند.
۵ـ رابط کاربری در سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) چه نقشی دارد؟
رابط کاربری همان رابط تعاملی سیستم برق هوشمند bms است که مدیر تسهیلات برای دسترسی و کنترل تجهیزات bms از آن استفاده میکند. رابط شما در هوشمندسازی ساختمان BMS میتواند یک کنترل پنل فیزیکی، یک رابط مبتنی بر وب یا یک برنامه تلفن همراه باشد. این ویژگی به مدیر تأسیسات اجازه میدهد تا وضعیت سیستمهای ساختمان را نظارت کند و عملکرد سیستمها را در صورت نیاز تنظیم کند.طرح و منظر مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز هوشمند سازی خانه را در اختیار شما قرار دهد.
۱ـ سیستم برق هوشمند bms برنامهای است که سیستمهای مختلف یک ساختمان را به منظور بهینهسازی پروسهی بهرهوری انرژی، راحتی و ایمنی نظارت و کنترل میکند.
۲ـ طراحی سیستم bms بر اساس اهداف و مقاصد سیستم صورت میگیرد و باید نوع و اندازه ساختمان، سیستمهای موجود در ساختمان، نیازها و ترجیحات ساکنان و بودجه در نظر گرفته شود.
۳ـ چندین مرحله در پیادهسازی سیستم برق هوشمند bms وجود دارد، از جمله برنامهریزی، نصب سختافزار، نصب نرمافزار، یکپارچهسازی سیستم، تست و راه اندازی، و آموزش و آزمایش.
۴ـ اجرای موفقیتآمیز تجهیزات bms مستلزم برنامهریزی و کنترل دقیق در پروسهی هوشمندسازی ساختمان BMS است و شامل انتخاب سختافزار و اجزای نرمافزاری مناسب، آزمایش و اعتبارسنجی سیستم قبل از شروع به کار، و ارائه آموزش و مستندات به مدیریت ساختمان است.
۵ـ نگهداری از تجهیزات bms شامل ایجاد یک برنامه تعمیر و نگهداری منظم، به روز نگه داشتن سیستم، نظارت منظم بر سیستم، رسیدگی سریع به هر گونه مشکل یا خرابی و جستجوی پشتیبانی خارجی در صورت نیاز است. در نتیجه سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) نیاز به یک تکنسین جهت مانیتور کردن دادهها دارد.
۶ـ تحتنظر داشتن و پشتیبانی منظم سیستم برق هوشمند bms برای اطمینان از اینکه تجهیزات bms قادراند که نیازها و انتظارات ساختمان را برآورده کنند و ارزش بلندمدت را برای ساکنین ارائه دهند، نقش کلیدی ایفا میکند.
هوشمندسازی ساختمان BMS چگونه صورت میگیرد؟
ساختمانهای هوشمند نیازمند نظارت پیچیده بر شبکههای اینترنت اشیا هستند که سیستم ساختمان را کنترل میکنند. صاحبان املاک میتوانند از طریق هوشمندسازی ساختمان BMS یا رابطهای کاربری BMS، عملیات را مدیریت، نظارت و بهبود بخشند. یک ساختمان هوشمند میتواند به طور یکپارچه با ساختمانهای دیگر ادغام شود و تحت کنترل قرار بگیرد.گر به دنبال کسب اطلاعات و یا خرید موتور پرده برقي هستید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سیستمهای نظارت و هدف گیری در هوشمندسازی ساختمان BMS
این نوع سیستم bmsنسل جدیدی از تجربهی کاربری ساکنین در بهرهگیری از تکنولوژیهای ساختمانی را به همراه آورده است. این سیستم برای نظارت بر مصرف انرژی مورد استفاده قرار میگیرد. در طراحی سیستم bms، درجههای کمترین و بیشترین مشخص شده نقش مهمی را در مدیریت تکنولوژیهای ساختمان ایفا میکنند.
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) دائمی
در طراحی سیستم bms، سیستمهای گرمایش، تهویه، تهویه مطبوع (HVAC) و سایر سیستمهای خود را به طور مداوم برای کار کردن در درجهی خاصی تنظیم میکنید.
هوشمندسازی ساختمان BMS شامل چه مراحلی است؟
سیستم مدیریت ساختمان (BMS) یک سیستم کنترلی است که میتواند برای نظارت و مدیریت خدمات مکانیکی، الکتریکی و الکترومکانیکی در یک مرکز استفاده شود. طراحی سیستم bms برای چنین خدماتی میتواند شامل برق، گرمایش، تهویه، تهویه مطبوع، کنترل دسترسی فیزیکی، ایستگاههای پمپاژ، آسانسور و چراغها باشد.
GET IN TOUCH
از ما مشاوره بگیرید