سیستم هوشمند کنترل تهویه
سیستم هوشمند کنترل تهویه یا (Smart Ventilation System) قسمتی از طراحی خانه هوشمند و مجموعه اتوماسیون ساختمان است که در سازههای مدرن امروزی از آن استفاده میشود. این بخش بهویژه در کلانشهرهایی که با مشکلات آلودگی هوا روبرو هستند بسیار کاربردی و مفید بوده و نقش حیاتی در آسایش، راحتی و سلامتی افراد ایفا میکند.
قابلیت کنترل شرایط تهویه مانند ماژول تهویه هوشمند کی ان ایکس بهشکل خودکار و از راه دور از جمله ویژگیهای این سیستم است که به آن محبوبیت و مزایای فراوانی بخشیده و بر تعداد طرفداران آن افزوده است.
در نوشتار پیش رو ضمن معرفی این بخش از تجهیزات اسمارت هوم، به بیان ویژگیها و چگونگی عملکرد آن میپردازیم.
با ما در مطالعه این نوشتار همراه شوید.
تجربه سیستمهای اتوماسیون ساختمان موسوم به BVS را میتوان از شیرینترین و کارآمدترین تجارب بشر در عصر حاضر دانست. فرصتی برای بهرهمندی هر چه بهتر از تکنولوژی در قالب تجهیزات ساختمان که علاوه بر سرعت و سهولت بخشیدن به روند کارها، با صرفهجویی عمده در مصرف انرژی نیز همراه بوده و از نظر اقتصادی کاملا مفید و مقرون بهصرفه است.
تجهیزات متنوعی تحت لیسانس این روش قرار داشته و از استانداردهای کیفی اجرای آن پیروی میکنند که تاسیسات مرتبط با سرمایش و گرمایش ساختمان و ملزومات تهویه مطبوع نیز بخشی از آنها هستند
بیشک استفاده از چنین تجهیزاتی بهدلیل تاثیر عمیقی که بر کیفیت تنفس افراد باقی میگذارد از اهمیت خاصی برخوردار بوده و سهم زیادی در سلامتی افراد اجتماع دارد.
در شیوه کلاسیک کاربرد این تجهیزات، کنترل تجهیزات نیازمند اعمال فرامین دستی و فیزیکی بود که زمان و انرژی زیادی از افراد میگرفت. همچنین در صورت عدم حضور در ساختمان، رسیدگی به این تجهیزات عملا غیر ممکن بوده و از کنترل افراد خارج میشد.
امروزه و با ابداع سیستم هوشمند کنترل تهویه، این مشکلات به فراموشی سپرده شده و شرایط متفاوتی برای استفاده بهینه از تجهیزات ساختمان فراهم آمده است.
به این ترتیب افراد و موسسات با نصب و راهاندازی سیستم هوشمند کنترل تهویه هوا در سازههای مجهز به تکنولوژی اتوماسیون ساختمان، از مزایای آن بهرهمند میشوند، بدون آنکه نیازی به اجرای مراحل دشوار و پیچیده بررسی تجهیزات داشته باشند.
در ادامه مطلب به بیان چگونگی عملکرد تجهیزات سیستم هوشمند کنترل تهویه میپردازیم.
استفاده از تجهیزات هوشمند ساختمان و طراحی هوشمندسازی ساختمان را میتوان بخش مهمی از پروسه اتوماسیون دانست. مرحلهای که به دنبال عملکرد موفق تجهیزات بهکار رفته در بخشهای مختلف چنین سازههایی شکل گرفته و به ثمر میرسد.
در بخش سیستم هوشمند کنترل تهویه، این عملکرد بر اساس انجام صحیح و بینقص صورت میگیرد که مستلزم فعال شدن سیستم خودکار تهویه است.
این عملکرد مبتنی بر دریافت اطلاعات محیطی بوده و در هر سیستم اعم از خودکار یا طبیعی مستلزم تنظیمات دقیقی است که توسط حسگرها صورت میپذیرد. این مرحله با دریافت اطلاعات یا حس آلودگی هوا آغاز شده و در مراحل بعد به بررسی فاکتورهای اصلی کیفیت هوا میپردازد.
به این ترتیب میزان آلودگی و به تبع آن میزان و شدت نیاز به عملیات تهویه بررسی و تعیین میشود. فاکتورهای موثر در این مورد شامل موارد زیر هستند:
دمای ساختمان: این بخش در هر دو قسمت داخل و خارج ساختمان بررسی میشود و تنظیم آن تا حد زیادی به تطبیق آن با دمای پیش فرض و تنظیمات نرمافزاری نصب شده بر روی سیستم هوشمند کنترل تهویه بستگی دارد.
میزان رطوبت هوا: این مورد نیز وابسته به شرایط داخلی و خارجی ساختمان بوده و بر اساس شرایط زیستی مورد پسند کاربران تنظیم میشود. کنترل این فاکتور با استفاده از فیلترهای ویژه و بهوسیله حسگرهایی تنظیم میشود که نسبت به بالا بودن میزان رطوبت هوا حساس بوده و آن را اعلام میکنند. با انتقال پیام این سنسورها به کنترل کننده مرکزی سیستم هوشمند کنترل تهویه، فیلترهای تهویه فعال شده و میزان رطوبت هوا را تنظیم میکنند.
سطح وجود دی اکسید کربن در هوا: با توجه به میزان مجاز گاز CO₂ معلق در هوا، تنظیمات سیستم هوشمند کنترل کننده تهویه مطبوع با وجود نوسان یا افزایش سطح این گاز در هوای محیط نسبت به هشدار و ایجاد تنظیمات مجدد فعال میشود. به این ترتیب مقدار اضافه گاز دی اکسید کربن در کمترین زمان ممکن مشخص و به اطلاع افراد میرسد. با وجود دستگاه خود تنظیم نصب شده بر روی سیستم هوشمند کنترل تهویه، کیفیت هوا از طریق فیلتراسیون به حالت مجاز بازگردانده میشود.
شرایط آب و هوای محیط خارجی ساختمان: تهویه هوای هر بنا ارتباط مستقیم با شرایط آن در خارج از همان ساختمان دارد و مبادله دائمی هوا بین این دو در جریان است. این مجموعه برای عملکرد بهینه نیاز به دریافت اطلاعات لازم در این مورد وجود دارد. اطلاعاتی که با وجود سنسورهای حساس نصب شده در ساختمانهای هوشمند جمعآوری آنها کار دشواری نخواهد بود.
عملکرد سیستم هوشمند کنترل تهویه بستگی به شرایط محیطی داشته و بر اساس آن تعیین میشود.
از مهمترین این عوامل در محیطهای بسته مانند ساختمان، تعداد جمعیت حاضر است که تاثیر بالایی در آلودگی هوا داشته و نیاز به تهویه را افزایش میدهد. وجود یک سیستم شناسایی برای این مورد بسیار مفید بوده و امکان استفاده بهینه و کاربردی از سیستم هوشمند کنترل تهویه را فراهم میکند.
حسگرهای تشخیص جمعیت ابزاری مناسب برای این مورد هستند که مانع از تهویه غیرضروری اتاقهای خالی شده و از هدر رفت انرژی برای چنین موردی جلوگیری میکنند.
هشدار دهندههای موجود در برخی انواع سیستمهای هوشمند کنترل تهویه به کاربران این امکان را میدهند تا علاوه بر این مورد، از وجود خطا در سیستم و دیگر اطلاعات موجود در زمینه کیفیت هوای داخل ساختمان نیز مطلع شده و بر اساس آن نسبت به تعیین درجه فیلتراسیون هوا اقدام نمایند. در مواردی نیز نیاز به تغییر فیلترها در این مجموعه وجود دارد که سنسورها نسبت به آن هشدار میدهند.
سیستمهای هوشمندسازی ساختمان در سازههایی با این امکانات موسوم به اسمارت هوم بهکار گرفته میشوند و با پیروی از استانداردهای مرسوم عمل میکنند. اطلاعات دریافتی در هر مجموعه به سیستم پنل کنترل مرکزی منتقل شده و بر اساس آنها نسبت به اعمال تنظیمات مورد نیاز تصمیمگیری میشود. این تنظیمات بنابر شرایط و وابسته به سلیقه کاربران بوده و در نرمافزارهای موجود جایگزین میشوند. اطلاعات مربوطه توسط سنسورها دریافت، تجزیه و تحلیل شده و مورد بررسی دقیق قرار میگیرند.
سطوح شناسایی شده توسط دستگاه ملاک تعیین شرایط تهویه بوده و در اعمال فیلترهای بهکار رفته موثرند. هنگامی که اطلاعات دریافتی توسط کنترل پنل از این سطوح عبور کرده و بیش از پارامترهای تعیین شده باشد، سیستم با توجه به شرایط موجود درباره اعمال عملکرد جدید تصمیمگیری میکند. بسته به شرایط جوی و موقعیت موجود، تصمیم یا استراتژی و رفتار (Treatment) کنترل پنل در سیستم هوشمند کنترل تهویه متفاوت خواهد بود.
برای مثال استراتژی و عملکرد این مجموعه در ساعات مختلف شبانه روز و نیز در فصول مختلف و نیز در مورد سیستمهای سرمایشی و گرمایشی با یکدیگر متفاوت بوده و نتایج متنوعی را رقم میزند. برای مثال در فصل تابستان ساعات شب نسبت به روز از سیستم خنک کننده، استفاده کمتری شده و در مصرف انرژی برق برای این مورد صرفهجویی کلی صورت میگیرد.
این استراتژی همچنین نسبت به شرایط قرارگیری ساختمان، جهت باد و شرایط خارجی آن تعیین شده و بهطرز موثری در بهبود کیفیت تهویه موثر خواهد بود.
مزایای زیادی در استفاده از سیستمهای هوشمند ساختمان وجود دارد که در مورد سیستم هوشمند کنترل تهویه نیز عمل میکنند.
برخی از مهمترین این موارد عبارتند از:
صرفهجویی در مصرف انرژی
کاهش میزان دی اکسید کربن در فضای بسته، پالایش هوا و بهبود کیفیت تنفس
قابلیت کنترل از راه دور و افزایش درصد ایمنی استفاده از این سیستم
امکان اجرای برنامههای از پیش تعیین شده بهدلیل قابلیت دریافت برنامههای نرمافزاری
صرفهجویی در هزینههای مرتبط با مصرف انرژی بهدلیل سیستم خودکار خاموش و روشن
قابلیت تنظیم با سیستم فاقد باد برای افراد حساس
خودکفا و کارآمد بودن سیستم در موارد تهویه و تنظیم دما
کنترل عملکرد سیستم بر اساس جمعیت توسط حسگرهای فعال و عدم استفاده از تهویه در بخشهای فاقد جمعیت که به کاهش مصرف انرژی و کاهش استهلاک دستگاه کمک میکند.
تنظیمات سیستم بر اساس پیشبینی شرایط آب و هوایی و استفاده از استراتژی برتر در هر شرایط
سیستم هوشمند کنترل تهویه و شیوه عملکرد آن از بخشهای مهم و کاربردی در اتوماسیون ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری محسوب میشود که با مشاوره در هوشمند سازی این سیستم بهترین را انتخاب کنید. بهعلاوه این سیستم نقش اساسی در بهبود کیفیت تنفس افراد داشته و به تبع آن در سلامتی آنها نیز نقش عمدهای ایفا میکند.
استفاده از این سیستم با کارایی مفید و موثر بهویژه در کلانشهرهایی که با مشکلات آلودگی هوا درگیرند بسیار مفید بوده و با اقبال خوبی از طرف شهروندان روبروست.
پیشنهاد آخر ما برای علاقمندان به این سیستم، ثبت سفارش خرید و نصب آن از طریق شرکتهای معتبر اینترنتی عرضه کننده است. به این ترتیب ضمن بهرهمندی از خدمات مشاوره قبل از خرید و نیز پشتیبانی قوی و خدمات پس از فروش، از کادر مجرب در نصب و سرویسدهی این سیستم نیز بهرهمند خواهید شد.
همچنین در این صورت فرصت بیشتری برای مشاهده و مقایسه مدلهای متنوع این سیستمها داشته و از استانداردهای متنوع این تولیدات نیز آگاهی مییابید.
با سیستم هوشمند کنترل تهویه تنفس سالم، دمای مناسب و سلامت خود و خانواده را تجربه کنید!
هدف از هوشمند سازی خانه این است که ابزارها و وسایل مختلف از راه دور و به صورت اتوماتیک قابل کنترل باشد. سیستم هوشمند کنترل تهویه موجب تهویه مطبوع میشود و قابلیت اتصال به سایر ابزارهای هوشمند خانه دارد. در این مطلب قصد داریم شما را عملکرد و مزایای سیستم هوشمند کنترل تهویه آشنا کنیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
سیستم هوشمند کنترل تهویه موجب تامین گرمایش و سرمایش فضای مورد نظر در تمام ساعات شبانه روز میشود. این سیستم هوشمند در مکانهای مختلف قابل نصب است. یعنی شما میتوانید آن را در خانه، محل کار، سالن ورزشی و زیبایی، شرکت و اداره یا هر جای دیگری که نیاز به تهویه دارد، نصب کنید.
مزایای استفاده از سیستم هوشمند کنترل تهویه شامل موارد زیر است.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه هوشمند سازی بپردازید.
یکی از اصلیترین مزایای نصب سیستم هوشمند کنترل تهویه، کاهش مصرف انرژی است. این سیستم میتواند متناسب با دمای محیط موجب سرد و گرم شدن محیط شود و از این طریق مصرف انرژی را کنترل کند.
وقتی در منزل یا محیط کار سیستم هوشمند کنترل تهویه نصب میکنید، متناسب با هوای محیط وسایل سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار میگیرند و مصرف انرژی مدیریت میشود. در نتیجه هزینههای مصرف انرژی کاهش پیدا میکند.
زیرا در مواقعی که دمای هوا سرد میشود سیستم سرمایشی خاموش میشود و دما متعادل میشود، در نتیجه مصرف انرژی و هزینهها کاهش پیدا میکند.
یکی از قابلیتهای نصب سیستم هوشمند تهویه این است که از راه دور میتوان آن را را کنترل کرد. فرض کنید بدون اینکه سیستم تهویه را خاموش کنید، از محل کار خارج میشوید. اگر سیستم هوشمند تهویه مطبوع نصب کرده باشید، برای خاموش کردن آن نیازی به برگشتن به محل ندارید. بلکه میتوانید از راه دور و با استفاده از یک وسیله هوشمند مانند گوشی موبایل یا تبلت سیستم هوشمند تهویه مطبوع را خاموش کنید.
کنترل از راه دور موجب کاربری آسان میشود و از نظر خریداران دور نمیماند.
وقتی سیستم هوشمند کنترل تهویه را در محلی نصب میکنید، هوای محیط متناسب با حضور افراد و دمای محیط تغییر میکند. در نتیجه لازم نیست سیستم تهویه بیشتر از نیاز کار کند. بنابراین با استفاده بهینه از سیستم طول عمر آن هم افزایش پیدا میکند.طرح و منظر مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز تاچ پنل آستروم را در اختیار شما قرار دهد.
یکی از جالبترین ویژگیهای سیستم هوشمند کنترل تهویه این است که میتوان آن رابه سیستمهای هوشمند دیگر در محیط متصل کرد. به طور مثال میتوان سیستم هوشمند کنترل تهویه را به سنسور روشنایی متصل کرد. به این ترتیب وقتی کسی وارد اتاق میشود، با فعال شدن سنسور روشنایی و روشن شدن چراغها، سیستم کنترل تهویه هم روشن میشود.
سیستمهای هوشمند تکنولوژی نوینی است که زندگی راحتتری را فراهم میکند. این مطلب راهنمای کاملی درباره سیستم هوشمند کنترل تهویه مطبوع و مزایای استفاده از آن است. امیدواریم این اطلاعات به شما کمک کند تا محیط مورد نظر را با بهترین ابزارها تجهیز کنید.
GET IN TOUCH
از ما مشاوره بگیرید