طراحی خانه هوشمند
طراحی خانه هوشمند و اجرا هوشمند سازی ساختمان این روزها به شاخهای از علوم طراحی و مهندسی تبدیل شده که با استقبال بالایی از طرف علاقمندان به سازههای مدرن و مرتبط با علوم روز دنیا نیز روبروست. نمای داخلی زیبا در کنار بهرهمندی از فناوری اتوماسیون ساختمان باعث شده در این نوع سازهها تجربه راحتی و امنیت یکجا بهدست آید.
هرچند شرط طراحی مناسب برای چنین سازههایی را نباید در موفقیت ساخت و ساز آنها نادیده گرفت.
در این مطلب ضمن معرفی اجمالی خانه هوشمند و مزایای آن، به موضوع طراحی آنها و نکات کلیدی در آن نیز میپردازیم.
با ما در مطالعه این متن همراه شوید.
طراحی هوشمندسازی ساختمان و پروژه هوشمند سازی خانه که در علوم مهندسی نوین از آن با نام BMS یاد میکنند، شیوهای جدید برای بهرهگیری از فناوریهای ابداعی است که به استفاده بهینه از ملزومات و تجهیزات ساختمانی و تعامل با طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری منجر میشود. بهعلاوه این فناوری با صرفهجویی عمده در مصرف انرژی نیز همراه است که بهویژه در عصر ما و با وجود چالشهای مرتبط با این موضوع بسیار حیاتی جلوه میکند.
در این میان نیاز به معماری خاص برای پیادهسازی سیستمهای هوشمند مانند سیستم هوشمند کنترل تهویه و طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری متمایز از موضوعات مهمی است که با بحثهای جدی و طولانی بین طرفداران این سیستم همراه است.
برخی معتقدند برای پایهریزی یک ساختمان هوشمند و طراحی هوشمندسازی ساختمان و دیزاین هوشمند سازی ساختمان از دیدگاه معماری، باید معماری تخصصی و ویژه آن در سازه اجرا شده باشد و گروهی به این الزام معتقد نیستند!
اما مهندسین طراح اسمارت هوم نظری در میانه این دو را مطرح میکنند. آنها امکان ساخت خانه هوشمند را هم در سازههای مدرن و بر اساس طراحی ویژه و هم با امکان ایجاد تغییراتی در سازههای کلاسیک برای این منظور مطرح میکنند.
بهعبارتی بر طبق نظریه طراحی هوشمندسازی ساختمان، میتوان سازههای نوین را با اصول معماری منطبق بر هوشمندسازی و اتوماسیون ساختمان طراحی نموده و بهترین استفاده را از تجهیزات با عملکرد اسمارت در آنها داشت. اما این به معنا معنی هوشمندسازی در ساختمانهای کلاسیک نیست و این نوع ساختمانها را نیز میتوان با تغییراتی برای طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری مهیا نمود. البته در همه حال اجرای فرایند اتوماسیون بر روی سازههایی با طراحی ویژه این کار آسانتر بوده و از بهرهوری بالاتر و موفقتری نسبت به سازههای سنتی برخوردار خواهد بود.
برای کسانی که تجربهای از زندگی در ساختمانهای هوشمند یا اسمارت هوم دارند، طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری و نقش آن در تامین راحتی بینظیر و استفاده بهینه از تجهیزات کاربردی موجود در این سازهها بهحدی بالاست که حتی تصور بازگشت به ساختمانهای کلاسیک دشوار است.
دسترسی آسان به ملزومات هوشمند ساختمان و بهرهمندی از امکان کنترل این سیستم توسط بخش مرکزی یا با استفاده از گوشی هوشمند و تبلت، انجام کارها در چنین ساختمانهایی را بسیار آسان و سریع نموده است. از سیستمهای کنترل سرمایش و گرمایش، تهویه و تجهیزات نورپردازی تا ملزومات امنیت داخلی ساختمان نظیر دوربین مدار بسته و قفلهای هوشمند و بسیاری موارد دیگر در این مجموعه هر یک بخشی از سیستم اتوماسیون ساختمان را تشکیل میدهند که به طرز مناسبی در معماری آن مطرح میشوند.
در سازهای که طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری بر اساس جایگزینی چنین تجهیزاتی طراحی شده باشد، بیشک هر یک از این ملزومات جایگاه خاص خود را داشته و بیشترین و بهترین بهرهوری را به ساکنین ارائه خواهد داد. درست مانند ماشینی که اجزای آن بهشکل فابریک و اولیه، منطبق با اجزای آن قرار گرفته و طراحی شده باشند. چنین وسیلهای نسبت به نمونه کلاسیک که با تغییر و تبدیل به وسیلهای مونتاژی بدل شده بهمراتب بهتر عمل کرده و از مزایای عملکرد بالاتری نیز بهرهمند خواهد بود.
هر جا سخن از اتوماسیون ساختمان، طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری و تجهیزات مصرفی در آن به میان میآید، نقش شیوه طراحی مناسب برای این کار نیز بیشتر مطرح میشود. در این میان از نقش مهم طراح اتوماسیون ساختمان و طراحی هوشمندسازی ساختمان از یک سو و معمار و سازنده ساختمان از سوی دیگر نمیتوان بهآسانی چشمپوشی نمود. عملکرد این دو کاملا با هم مرتبط بوده و در صورت وجود تعامل دوسویه با نتایج بهمراتب بهتری همراه خواهد بود. گنجاندن پروسه هوشمندسازی در نقشه ابتدایی ساختمان بسیار حیاتی بوده و سهم زیادی در تکمیل بهینه آن دارد. این روند از بروز مشکلات ثانویه و صرف هزینههای اضافه در مسیر ساخت و ساز پیشگیری خواهد نمود.
در مسیرطراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری، ابتدا فضاهای وجود و ارتباط آنها با هم طراحی شده و سهم هر یک در جاسازی تجهیزات ویژه در طراحی هوشمندسازی ساختمان تعیین میشود. به این ترتیب محل قرارگیری هر بخش از ملزومات از سویچها، کلید و پریز و تجهیزات تهویه و نورپردازی و غیره در این طراحی بهخوبی مشخص شده و طی مراحل بعد در معماری بنا گنجانده میشود. در همین ضمن نیز مهندس طراح هوشمندسازی، اطلاعات مربوط به هر بخش را در اختیار معمار مربوطه قرار میدهد تا در حین ساخت و ساز شرایط لازم برای نصب و بهرهبرداری از آن فراهم شود.
برای مثال مهندسین معمار فعال در بخش طراحی هوشمندسازی ساختمان، مکانیک و برق در بخشهای مختلف ساختمان و در مراحل ساخت و ساز وارد عمل شده و تاسیسات و تجهیزات مورد استفاده در هر سازه را تکمیل و نصب میکنند. بهترین زمان برای شکلدهی ارتباط هر یک از این تجهیزات با سیستم اتوماسیون ساختمان در همین مرحله است که به انجام بهتر کارها کمک کرده و آن را در کمترین زمان ممکن ساماندهی میکند.
پیش از انجام هر مرحله از مراحل طراحی هوشمندسازی ساختمان و اجرای بهینه طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری، متخصصین رشتههای مختلف با کارشناس اتوماسیون ساختمان در ارتباط بوده و درباره محل قرارگیری و مشخصات فنی سیستمها بحث و گفتگو میکنند. ضمن این تعامل موقعیت قرارگیری لوازم و برقراری ارتباط با سیستم هوشمند شبیهسازی و اجرا شده و هماهنگی لازم بین هر بخش با این مجموعه نیز صورت میگیرد. بخشهایی نظیر سیستمهای سرمایش و گرمایش، کنترل سیستم های صوتی و تصویری ، آبیاری و تصفیه آب، تهویه، نورپردازی و سایر قسمتها نیز در این مجموعه مورد بازبینی قرار گرفته و ارتباط آنها با تجهیزات نصب شده در طراحی خانه هوشمند بهدقت بررسی میشود.
علاوه بر این موارد، پیشبینی موارد احتمالی آینده در طراحی هوشمندسازی ساختمان از دیدگاه معماری از طرف کارشناسان هر بخش با دقت بررسی میشود تا از بروز مشکلات احتمالی نیز جلوگیری شود.
حضور معمار طرح در کلیه مراحل کار از الزامات اجرایی است که بدون انجام آن نمیتوان انتظار چندانی برای اجرای بینقص کار داشت.
یکی از مهمترین بخشهای طراحی و ساخت خانه هوشمند، تهیه تجهیزات و انتخاب برندهای مناسب برای این کار است. این روزها و با توجه به تنوع بالای موجود در این زمینه انتخابهای فراوانی پیش روی افراد است. اما کارشناس و متخصصین طراحی هوشمندسازی ساختمان، با نگاه کارشناسی به این موضوع انتخابهای بهتری را رقم میزنند و در این زمینه از معمار طرح نیز کمک میگیرند. به عبارتی از تعامل بین این دو، بهترین انتخابها رقم میخورد و ملزوماتی با متریال برتر و سازگار با سیستم مورد نظر تهیه میشوند.
استفاده بهینه از این لوازم علاوه بر صرفه اقتصادی در بخش خرید با صرفهجویی بالا در مصرف انرژی نیز همراه است و برای مثال در بخش پنجرههای دوجداره، پردههای اتوماتیک و نظایر آن با مصرف کمتر انرژی نیز همراه شده و شرایط مناسبی را در طراحی هوشمندسازی ساختمان رقم میزند.
بروز حادثه در هر ساختمان از احتمالاتی است که به تنظیم و تدارک سیستمهای ایمنی منجر شده و طی زمان مشمول هوشمند سازی و کاربرد تجهیزات پیشرفته در ساختمان نیز شده است. از سیستمهای اعلان آتش سوزی و اطفاء حریق تا تجهیزات تشخیص نشت آب و دیگر موارد هر یک بخشی از این تجهیزات هستند.
در طراحی خانه هوشمند به این موارد توجه ویژه صورت گرفته و استفاده از آلارمهای هشدار خطر و نرمافزارهای نصب شده روی گوشی همراه نیز بخشی از این مجموعه بهشمار میآید.
در بحث معماری سازههای هوشمند نیز جایگاه ویژهای برای این تجهیزات در نظر گرفته میشود و ارتباط آنها با سیستم کنترل مرکزی نیز بهدقت تحت نظر گرفته میشود.
به این ترتیب با بروز احتمال هرگونه خطر در اسمارت هوم، مراتب سریعا از طریق رله کنترل به اطلاع اپراتور یا مسئول مربوطه رسیده یا از طریق گوشی همراه به شخص اطلاع داده میشود. فرقی ندارد این خطر در بخش سیستمهای برقی و اتصالات آنها باشد یا از طریق مجموعه سیستم امنیت ساختمان و دوربینهای کنترل ورود و خروج ساختمان ثبت شده باشد. در هر صورت در طراحی خانه هوشمند برای این بخش تدارکات لازم دیده شده است.
راههای مختلفی برای مهار خطر در این سیستم پیشبینی شده است. برای مثال در صورت بروز آتش سوزی از فعال شدن سیستمهای کنترل و اطفاء حریق تا بستن راههای گسترش آتش هر یک بهعنوان یکی از راه حلهای هوشمندانه در اسمارت هوم بهکار گرفته میشوند.
طراحی خانه هوشمند و سازههای یبا سیستم اتوماسیون در سالهای اخیر به بخشی مفید و کارآمد در معماری مدرن تبدیل شده و سهم عمدهای در ساخت و سازهای مدرن پیدا کرده است. همچنین برخی سازههای کلاسیک نیز با استفاده از این شیوه توانستهاند اصلاحاتی را در سیستمهای موجود خود پدید آورده و از این مسیر راحتی، زیبایی و ایمنی بالاتر را تجربه میکنند.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه تاچ پنل austrum بپردازید.
برای ثبت سفارش استفاده از این سیستمها میتوان به شرکتهای معتبر مجری اتوماسیون مراجعه نموده و از تجربه آنها در این مسیر بیشترین استفاده را نمود.
سازگاری سیستم اتوماسیون انتخابی با معماری ساختمان نیز از نکات مهمی است که پیشنهاد میکنیم پیش از آغاز به کار در این مسیر به آن دقت لازم را داشته باشید.
طراحی خانه هوشمند یک روند رو به رشد در معماری مدرن است، که پتانسیل ایجاد انقلابی در شیوه زندگی و تعامل ما با خانههایمان را دارد. طراحی هوشمندسازی ساختمان جنبههای مختلفی دارد که شامل سیستمهای گرمایش و سرمایش، استفاده از لوازم هوشمند کنترل از راه دور، افزایش ایمنی و ... است و برای اجرای این تجهیزات هوشمند سازی لازم است که طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری مورد بررسی قرار بگیرد.
در این مقاله جنبههای مختلف طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم.
در ادامه به معرفی و بررسی انواع طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری میپردازیم. همراه ما باشید.
یکی از جنبههای کلیدی طراحی خانه هوشمند، ادغام فناوری در طراحی خانه است که میتواند شامل نصب تجهیزات هوشمندسازی، مانند ترموستاتهای هوشمند و سیستمهای روشنایی باشد که از راه دور قابل کنترل هستند. مهمترین اصل طراحی هوشمندسازی ساختمان با این تجهیزات این است که به طور یکپارچه در طراحی خانه ادغام شوند و سیمکشی از دید پنهان بماند و همچنین کنترلها در مکانهای مناسب و قابل دسترس قرار بگیرند.
یکی دیگر از جنبههای مهم طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری، استفاده از سیستمهای پایدار و کممصرف است. خانههای هوشمند را میتوان برای به حداقل رساندن مصرف انرژی با ویژگیهایی مانند پنلهای خورشیدی، سیستمهای HVAC با راندمان بالا و تجهیزات صرفهجویی در مصرف آب طراحی کرد. با همکاری معماران و مهندسان و کارشناسان انرژی طراحی هوشمندسازی ساختمانهایی که بالاترین استانداردهای پایداری و بهرهوری انرژی را داشته باشند و در عین حال فضای زندگی راحت و زیبایی را ارائه دهند، امکانپذیر خواهد بود.
طراحی هوشمندسازی ساختمان شامل استفاده از سیستمهای امنیتی پیشرفته مانند قفلهای هوشمند و دوربینها برای اطمینان از ایمنی و امنیت خانه و ساکنان آن است. این سیستمها را میتوان در طراحی کلی خانه با دوربینها و سنسورها در مکانهای استراتژیک قرار داد تا حداکثر پوشش و کنترل را ارائه دهند.
یکی دیگر از جنبههای مهم طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری، ادغام سیستمهای پیشرفته صوتی و تصویری در طراحی ساختمان است. با محبوبیت روزافزون سرویسهای پخش و سینمای خانگی، معماران میتوانند با کارشناسان صوتی و تصویری برای طراحی خانههایی همکاری کنند که از سیستمهای صوتی و تصویری هوشمند بهره میبرند. سیستمهای صوتی و تصویری مدرن میتوانند برای کاربردها و سلیقههای مختلف سفارشیسازی شوند و از راه دور قابل کنترل باشند.طرح و منظر مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز هوشمند سازی خانه را در اختیار شما قرار دهد.
طراحی خانه هوشمند همچنین شامل استفاده از رابطهای کاربری مبتکرانه و بصری، مانند صفحه نمایش لمسی و کنترلهای صوتی فعال است تا به صاحبان خانه اجازه دهد تا به راحتی و به راحتی تمام جنبههای خانه خود را کنترل کنند. این تجهیزات به ویژه برای کنترل اتاق نوزادان و کودکان کاربرد و محبوبیت زیادی دارد.
طراحی خانه هوشمند از دیدگاه معماری به سرعت در حال تحول است و این پتانسیل را دارد که شیوه زندگی و تعامل ما با خانههایمان را دگرگون کند. با ادغام فناوری در طراحی خانهها، معماران میتوانند فضاهای زندگی را ایجاد کنند که کاربردیتر، کارآمدتر و از نظر زیباییشناختی دلپذیرتر از همیشه باشد. با استفاده از سیستمهای پایدار، ویژگیهای امنیتی پیشرفته و رابطهای کاربری بصری، خانههای هوشمند به گونهای طراحی شدهاند که تجربه زندگی راحت و آسایش را فراهم کنند که نیازها و ترجیحات صاحبانشان را برآورده میکند. و در نهایت، معماران نقش مهمی در طراحی هوشمندسازی ساختمان دارند.
RELATED PRODUCTS
محصولات مرتبط
GET IN TOUCH
از ما مشاوره بگیرید