سیستم های اتوماسیون ساختمان
قواعد آپارتماننشینی که در سالهای اخیر به برجنشینی تبدیل شده، سبک زندگی بسیاری از افراد را تغییر داده است. زندگی در یک ساختمان بزرگ با تعداد واحدهای زیاد، قواعد متفاوتی دارد. تمام ساختمانهای تجاری یا مسکونی بزرگ، دارای بخشهای مختلفی هستند که هر یک از آنها نیازمند کنترل، رسیدگی و مدیریت است. این بخشها شامل فراهم کردن امکانات و تسهیلات مورد نیاز ساختمان و کاربران آن از شرکتهای هوشمند سازی ساختمان ، و همچنین فعالیتهای نظارتی و اجرایی است که هر کدام از آنها به صرف انرژی، زمان، هزینه و اختصاص نیروی کار نیاز دارد. در سالهای اخیر و به لطف پیشرفت تکنولوژی، راهکار مناسبی برای کاهش هزینههای مربوط به مدیریت ساختمانها ارائه شده است. این راهکار، سیستم های اتوماسیون ساختمان هستند که در این مطلب به معرفی آنها میپردازیم.
سیستم های اتوماسیون ساختمان ، سیستمهایی برای مدیریت متمرکز فعالیتها و تجهیزات مختلف ساختمان هستند. در هر مجتمع، سیستمهای مختلفی مثل سیستم سرمایش گرمایش هوشمند، سیستم تهویه، سیستم امنیتی، سیستم برق و گاز، سیستم آسانسورها ، سیستم صوت هوشمند و موارد دیگر وجود دارند که هر یک از آنها شامل تجهیزات متنوعی هستند. کنترل و مدیریت عملکرد تمام این تجهیزات به شیوه سنتی کار بسیار زمانبر، هزینهبر و دشواری است.
سیستم های اتوماسیون ساختمان که نوعی سیستم الکترونیک به شمار میروند، با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری، امکانی را فراهم کردهاند که شما بتوانید تمام تجهیزات الکترونیک موجود در یک فضا را از طریق گوشی موبایل، لپ تاپ یا یک پنل دیجیتال کنترل کنید. به این ترتیب، شما میتوانید در هر زمان از شبانهروز، بدون مراجعه به محل فیزیکی تجهیزات، بر میزان و نحوه مصرف برق وسایل، خاموش و روشن بودن سیستمها، یا تنظیمات دیگر آنها نظارت کنید یا آنها را تغییر دهید. همچنین، سیستم های اتوماسیون امکان برنامهریزی برای هر یک از بخشهای ساختمان را نیز در اختیار شما قرار میدهند، تا بتوانید از قبل برای نحوه عملکرد آنها تصمیمگیری کنید.
سیستم های اتوماسیون خانه و محل کار
کاربرد سیستم های اتوماسیون به مدیریت ساختمان و فعالیتها و تجهیزات مربوط به آن محدود نمیشود. در حقیقت و در سالهای اخیر، سیستم های اتوماسیون خانه و محل کار محبوبیت بیشتری میان کاربران یافتهاند. این سیستمها با وصل شدن به شبکه داخلی خانه یا محیط کار، دستگاهها و فرآیندهای روزمره را کنترل میکنند.
کنترل متمرکز دستگاههای خانه به این معناست که شما میتوانید به کمک یک اپلیکیشن ساده، همزمان بر عملکرد اسپیلت، سیستم صوتی، قهوهساز و چایساز، ترموستات دمای خانه، و سایر لوازم الکترونیکی خانه نظارت کنید. همچنین شما میتوانید، از راه دور برای این دستگاهها برنامهریزی کنید (که چه زمانی روشن و خاموش شوند یا چه عملکردی داشته باشند)، یا تنظیمات آنها را تغییر دهید.
سیستم های اتوماسیون خانه و محل کار نسبت به سیستم های اتوماسیون ساختمان راحتتر قابل نصب و اجرا هستند و بر خلاف تصور، هزینه چندانی ندارند.
در صورت بروز مشکل در هر بخش از سیستمهای مختلف ساختمان، در کمترین زمان ممکن از آن آگاه میشوید و امکان اصلاح و تعمیر آن را دارید. این موضوع از بروز خطرات جدی، و صرف هزینههای هنگفت احتمالی جلوگیری میکند.
نظارت مداوم بر تجهیزات مختلف ساختمان، از نشتی انرژی یا سایر مشکلات محیطزیستی که ممکن است به واسطه خراب شدن هر یک از این تجهیزات رخ دهد، جلوگیری میکند.
سیستم های اتوماسیون ساختمان قابلیت سناریو نویسی دارند. به این معنا که شما میتوانید برای نحوه عملکرد همزمان یا پشت سر هم (یا هر حالت دیگری) دستگاهها برنامهریزی کنید و آنها به صورت خودکار این برنامه را اجرا خواهند کرد.
به کمک سیستمهای اتوماسیون میتوانید میزان مصرف انرژی را کنترل کرده و آن را کاهش دهید. به این ترتیب هزینههای ساختمان به میزان قابل توجهی کم خواهد شد.
سیستم های اتوماسیون ساختمان به حسگرهای هوشمندی مجهزند که بروز خطراتی مثل نشتی گاز شهری یا افزایش میزان کربندیاکسید یا کاهش میزان اکسیژن را به سرعت تشخیص میدهند، و از این طریق، به پیشگیری از خطرات جانی کمک میکنند.
سیستمهای اتوماسیون معمولا قابلیت تماس خودکار و اطلاعرسانی به مراکز مربوطه در موارد اورژانسی (مثل آتشسوزی و غیره) را دارند.
سیستمهای اتوماسیون با کنترل عبور و مرور ساختمان، امنیت آن را تامین میکنند. دوربینهای هوشمند، گیتهای ورودی با قابلیت تشخیص چهره، تشخیص بارکد کارت، یا تشخیص اثر انگشت، امکان شناسایی غریبهها را فراهم کرده و در صورت تشخیص موارد غیر موجه، به سرعت سیستمهای هشدار و قفلهای مرکزی ساختمان را فعال میکنند.
هر یک از سیستم های اتوماسیون ساختمان عملکرد خاص مربوط به خودش را دارد. اما نقطه اشتراک میان تمام این سیستمها قابلیت کنترل از راه دور آنها، هوشمندی در پاسخگویی و تعمیر و اصلاح خودکار آنهاست. در ادامه به معرفی عملکرد برخی از انواع سیستمهای اتوماسیون میپردازیم.
تمام دستگاهها و تجهیزات سیستم های اتوماسیون ساختمان با برق کار میکنند. در حقیقت، اتوماسیون برق و الکترونیک فرآیندی است که در آن هوشمندسازی تمام دستگاهها و تجهیزات الکترونیکی ساختمان انجام میشود. این فرآیند سه مرحلهای، با دریافت دادههای مربوط به برق، مثل میزان ولتاژ و بسته یا باز بودن نقاط تماس الکتریکی، آغاز میشود. در مرحله بعد، دادههای جمعآوری شده به کمک سیستم کامپیوتری خودکار (یا به صورت دستی و توسط اپراتور) بررسی و پردازش میشوند و بر ارتباط میان آنها نظارت میشود. در نهایت، پیامهای اجرایی یا فرمانهای مرتبط با نحوه مصرف برق، قطع و وصل شدن اتصالات و مواردی از این دست به دستگاههای الکترونیکی ارسال میشود و آنها دستور مربوطه را اجرا میکنند.
سنسورهای شیمیایی و مکانیکی از مهمترین انواع سنسورهای موجود هستند. این سنسورها کوچکترین تغییرات مربوط به کیفیت اتمسفر (کم یا زیاد شدن میزان هر یک از گازها در هوای محیط) و حرکات موجود در فضا را تشخیص میدهند و پیام مرتبط با آن را به سیستم کنترل مرکزی دستگاهها ارسال میکنند. به این ترتیب، در صورت افزایش نسبت اکسیژنی هوا، یا جنبیدن موجودات زنده یا غیر زنده، اتوماسیون مکانیکی و شیمیایی وارد عمل میشوند، و علاوه بر اعلان هشدار روی پنل اتوماسیون، سعی میکنند عامل مزاحم را به نحوی از سیستم حذف کنند.
هر سیستم اتوماسیون شامل اجزای فرعی و اصلی مختلفی است. در ادامه اجزای اصلی این سیستمها را معرفی میکنیم.
مهمترین مورد در میان اجزای مختلف سیستم های اتوماسیون ساختمان سنسورها هستند. وظیفه اصلی سنسورها جمعآوری اطلاعات مورد نیاز سیستم مربوطه از محیط، و ارسال این اطلاعات به کنترلگر مرکزی است. اهمیت عملکرد سنسورها در این است که هیچ یک از تجهیزات هوشمند بدون داشتن دادههای محیطی، قابلیت پردازش و واکنش نشان دادن ندارند. سنسورها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای سیستم و تجهیزات خاصی طراحی شده است. به طور مثال، سنسورهای حرارتی نسبت به دما حساساند و سنسورهای نوری برای سیستمهای روشنایی طراحی شدهاند. تعدادی از انواع سنسورها عبارتند از سنسورهای نوری، حرارتی، حرکتی و رطوبتی.
کنترلرها وظیفه دریافت اطلاعات از سنسورها، پردازش این اطلاعات ورودی و ارسال خروجی پردازش شده به دستگاههای خروجی هر سیستم را بر عهده دارند. در سیستم های اتوماسیون ساختمان یک کنترل گر مرکزی وجود دارد که دادههای مربوط به تمام تجهیزات و سیستمها، مثل سیستم روشنایی و سیستم امنیتی، را دریافت و پردازش میکند. این سیستم کنترل مرکزی برای مدیریت هوشمند ساختمان و نظارت بر عملکرد کل سیستم استفاده میشود.
نقش دستگاههای خروجی، دریافت دادهها از کنترلگرها و اجرای دستورات آنهاست. دستگاههای خروجی برنامهریزی شدهاند تا با دریافت هر پیام یا دستور خاص، واکنشی متناسب با آن را به محیط نشان دهند. به طور مثال، سیستم تهویه هوشمند در صورت دریافت پیام آتشسوزی، آژیر خطر را روشن کرده و به صورت خودکار با آتشنشانی تماس میگیرد، یا ممکن است با دریافت پیام هشدار، دریچههای اضطراری خروج گاز را باز کند.
سه جزء اصلی سیستم های اتوماسیون ساختمان دائما با یکدیگر ارتباط دارند و دادههای مختلفی را میان خود به اشتراک میگذارند. برقراری ارتباط میان این اجزا از طریق ماژولها یا پروتکلهای ارتباطی انجام میشود. در واقع پروتکل ارتباطی نوعی زبان مشترک میان اجزای این سیستمهاست تا بتوانند به وسیله آن، پیامهای مورد نیاز را با یکدیگر مبادله کنند.
برای کنترل بخشهای مختلف سیستم های اتوماسیون ساختمان از یک پنل کنترلی یا رابط پایانهای استفاده میشود. این پنل، تمام دادههای مفید و ضروری را با تصاویر، اعداد و نمودار نمایش میدهد. شما میتوانید با استفاده از این پنل، اطلاعات مربوط به مصرف برق، نحوه واکنشهای برنامهریزی شده برای هر دستگاه، وضعیت دادههای مربوط به سنسورها و موارد دیگر را مشاهده، تحلیل و بررسی کنید. علاوه بر این، این رابطها نقشه دستگاهها و محیط پیرامون آنها را نشان میدهند و قابلیت تنظیمات دستی وسایل را در اختیار شما قرار میدهند.
همانطور که گفتیم، سیستم های اتوماسیون ساختمان و هوشمندسازی ساختمان لاکچری برای مدیریت هوشمند فعالیتها و تجهیزات ساختمان طراحی شدهاند. این سیستمها بر بستر اینترنت بنا شدهاند و عملکرد آنها به اتصالات الکترونیکی و جریان برق وابسته است. برای راهاندازی یک سیستم اتوماسیون، باید ابتدا زیرساختهای مرتبط با آن را فراهم سازید. هزینه و نحوه فراهمسازی این زیرساختها کاملا به شرایط ساختمان وابسته است و اجرای آن بر اساس نظر کارشناسان انجام میشود. در همین راستا، شما میتوانید با شمارههای موجود در وبسایت ما تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی کارشناسان این حوزه استفاده کنید.
سیستم های اتوماسیون ساختمان، نوآوری جدیدی در صنعت ساختوساز هستند که با کمک فناوریهای نوین، امکان یک زندگی هوشمند و باکیفیت را در خانه و سایر مکانها فراهم میکنند. این سیستمها کیفیت زندگی ساکنان را بهبود میبخشد و علاوه بر آن موجب کاهش هزینههای مرتبط با ساختمان و کارکرد بهتر سیستمهای مختلف آن میشود. بهعبارتی دیگر میتوان گفت که اتوماسیون ساختمانی در اجرا و عملکرد بهتر سسیستمهای مختلف ساختمان از قبیل سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، سیستمهای امنیتی، سیستمهای نورپردازی ساختمان و .... نقش بسزایی دارد.
در این پست، سعی کردیم بهطور خلاصه و اما گویا سیستم های اتوماسیون ساختمان و کاربردهای آن را بیان کنیم. همچنین به نحوه کارکرد این فناوری را در حوزه امنیت ساختمان خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر خانه هوشمند به این صفحه مراجعه کنید.
با پیشرفت تکنولوژی شاهد دستاوردهای جدیدی در صنعت ساختمان سازی هستیم، ساختمان های هوشمند بهعنوان یکی از جدیدترین و جذابترین دستاوردها شناخته میشود. ساختمانهای هوشمند با استفاده از اتوماسیون ساختمانی قابلیت کنترل و مدیریت هوشمندانه ساختمان را فراهم کردهاند.
سیستم های اتوماسیون ساختمان، بهطور گسترده در صنعت ساختمانسازی و در حوزههای مدیریت شهری و تجارت مورد استفاده قرار گرفتهاند. در ادامه به کاربرد سیستم اتوماسیون ساختمان در برخی از حوزهها اشاره کردهایم.
اتوماسیون سیستمهای امنیتی:
بهعنوان نمونه، کاربرد این سیستمها در بخش سیستمهای امنیتی ساختمان، کنترل و مدیریت هوشمند و اتوماتیک را فراهم کرده و از منجر به افزایش امنیت ساکنان و محیط زندگی آن شده است.
اتوماسیون سیستمهای نورپردازی:
یک نمونه دیگر از کاربرد سیستم های اتوماسیون ساختمان میتوان به کاربرد آن در سیستمهای نورپردازی اشاره کرد. در سیستمهای نورپردازی هوشمند، قابلیت تنظیم اتوماتیک روشنایی فراهم است که در این صورت به افزایش کیفیت زندگی و کاهش هزینهها منجر میشود.
سیستم های اتوماسیون در حوزه مدیریت شهری نیز کاربرد دارند. به این شکل که با ارائه خدمات هوشمند به شهروندان و پاسخهای به نیازهای آنها، کیفیت زندگی در شهر را بهتر میکنند.
طرح و منظر مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز تاچ پنل austrum را در اختیار شما قرار دهد.
سیستمهای هوشمند در تجارت نیز مورد استفاده قرار میگیرد و بهرهوری و سودآوری بیشتر کسبوکارها را به دنبال دارد.
امنیت بیشتر ساختمان با استفاده از تکنولوژی ساختمان های هوشمند (سیستم های اتوماسیون )
سیستمهای اتوماسیون و ساختمان های هوشمند، با ارائه امکاناتی هوشمند و اتوماتیک، به بهبود کیفیت زندگی ساکنان و افزایش امنیت ساختمان کمک میکنند. با کمک تکنولوژی ساختمانهای هوشمند، استفاده از سیستمهای امنیتی راحتتر میشود. چرا که این سیستمها امکان کنترل و مدیریت اتوماتیک سیستمهای امنیتی از قبیل دوربینهای مداربسته، سیستمهای قفل درب هوشمند و سیستمهای اعلام حریق را در بهترین حالت فراهم میکنند. در نتیجه امنیت ساختمان به شکل قابل ملاحظهای بالا میرود.
سیستم های اتوماسیون ساختمان با عملکرد هوشمند خود و با استفاده از سنسورهای مختلف، به تشخیص حرکت، دود، دما و رطوبت کمک میکنند. این سیستمها در امنیت بهتر ساختمان و پاسخگویی دقیقتر و سریعتر به خطرات احتمالی، نقش بهسزایی دارند.
به طور کلی، استفاده از تکنولوژی ساختمان های هوشمند و سیستم های اتوماسیون ساختمان، کیفیت زندگی افراد را بهبود میبخشد و نقش موثری در کاهش هزینههای مرتبط با ساختمان دارد. در نهایت، ساختمانهای هوشمند به عنوان یک دستاورد جدید در صنعت ساختمانسازی، میتوانند در بهبود کیفیت زندگی و افزایش رفاه و آسایش ساکنان تأثیر قابل ملاحظهای دارند.
GET IN TOUCH
از ما مشاوره بگیرید